Udforsk Sri Lankas vidunderlige kultur og tropiske natur

(sponsoreret indhold)

Opdagelsesrejse kombineret med afslappende tropeferie

Uendelige strande, ruiner fra en helt anden tid og civilisationsform, elefanter, surfing, billige priser for luksus, rundtur i tog, lækker te og madkultur – Sri Lanka har det hele!

Den østlige kulturs vugge

Sri Lankas civilisations historie går mere end 2000 år tilbage i tiden og du vil derfor finde hele 8 steder på Unescos verdensarvsliste her.  Den pæreformede ø kan derfor bryste sig af at være et skatkammer, når det kommer beviser på Asiens civilisation og kulturelle storhedstid.

Du finder således et væld af menneskeskabte vidundere i form af storslåede templer, hvor det buddhistiske Anuradhapura tempel bør fremhæves. Det var et kulturelt og religiøst knudepunkt på øen helt tilbage fra 500 år før Kr. til år 900 e.Kr. , så her vil du få alvor få en dyb indsigt i den asiatiske civilisations udvikling og spejle den i vores nordiske simple livsstil.

Det indiske oceans naturperle

Der er dog også hele to natursteder på Sri Lanka, som har opnået status som verdensarv. Sinharaja regnskoven er et must at se, da du på hele 11 tusind hektar kan opleve totalfredet natur med alt hvad det indebærer af dyre- og planteliv.

I 2010 kom Horton Plains, det højeste liggende bjergmassiv på Sri Lanka, også på verdensarvlisten. I over 2 kms kan du både nyde tågede bjergtoppe i det fjerne og uendeligt udblik over regnskov, samt at bade i varme kilder og ved sceniske vandfald. Du kan desuden være heldig at fange et foto af den sjældne fiskekat eller leoparder i træerne, ligesom du vil opleve et væld af smukke tropefugle, små aber og egern.

Hvordan bor og transporterer man sig bedst og billigst rundt på Sri Lanka?

Generelt er det billigt at overnatte og spise på Sri Lanka, og er du ude i god tid for at bestille hotel, kan du få 4 og 5 stjernede hoteller til fordelagtige priser. Du kan nemt og sjovt komme omkring i taxi og tuktuk, hvilket ikke vil være en synderlig stor udgift, eller du kan tage en scenisk rundtur med øens velfungerende, charmerende togbane.

Har du fået blod på tanden efter eventyr i østen? Læs mere om de mange måder at rejse rundt og planlægge din tur til Sri Lanka i denne erfarne Sri Lanka rejse guide.