Sådan vælger du rejsedestinationen til langtidsrejsen

langtidsrejsen

(sponsoreret indhold)

Skal du ud og rejse i længere tid, så kan det være en rigtig god ide, at bruge længere tid på at vælge den helt rigtige destination. Der findes uendelig mange muligheder, og med mindre du starter i en meget (meget) ung alder, så har du ikke mulighed for at se det hele – derfor skal du vælge lige præcis de destinationer som du gerne vil opleve. Selvom man aldrig kan komme med guiden fra A til Z omkring, hvordan man vælger denne rigtige langtidsrejse, så vil vi dog gøre vores bedste for, at guide dig til denne herunder.

Dit udgangspunkt!

Hvorfor planlægger du at rejse? Det er vigtigt at du har styr på ”hvorfor”-delen inden du vælger en destination(erne) til din langtidsrejse, da dette betyder rigtig meget for beslutningen. Vil du rejse for at opleve kulturer? for at lære at surfe? for at finde ud af hvad du vil med livet? Der er rigtig mange grund til, at folk vælger at tage på en langtidsrejse. Hvad er din begrundelse?

Hvem skal du rejse med?

Vælger du at rejse med andre mennesker – én eller flere – så vil det påvirke valget af destination. Både fordi ikke alle destinationer er egnet til store grupper, men også fordi nogle destinationer ikke er egnet til at du kommer alene. Ønsker du at rejse med din familie og måske med børn, så er der nogle helt andre ting du skal overveje.

1

Hvilke type langtidsrejse er du på udkig efter?

En stor del af beslutningen vil være påvirket af, hvilken personlig rejsestil du har. Hvad ønsker du at opleve og hvordan skal dit hverdagsliv fungere på rejsen. Skal du arbejde på rejse, tage dig af familien på rejse. Herunder er et par modsætninger, som kan hjælpe dig med at gøre det rette valg.

  • Eventyr eller afslapning?
  • Byliv eller små forstæder? (eller hele alene?)
  • Strande eller bjerge?
  • Hoteller eller hostels?
  • Road trip eller fastlagt?
  • Shopping eller lave omkostninger?
  • Dyr, medium eller billig?

Ved at besvarer disse spørgsmål, så begynder du så småt at tage en række rejser/destinationer fra, og på denne måde kommer du tættere og tættere på den endelige destination.

Hvor meget tid har du til rådighed?

Igen en rigtig vigtig faktor, som bestemmer præcis hvad for en rejse/destination(er) du skal kigge på. For mange mennesker vil en langtidsrejse være 1-6 måneder, og du vil naturligt kunne opleve mere på 6 måneder fremfor 1. Men det gælder om, at få så meget ud af din rejse som muligt – og planlægning betyder hertil meget, men den rette destination gør ligeså.

santorini, grækenland

Eksempelvis er et vigtigt aspekt at tænke over, at jo mindre tid du har tid rådighed, jo bedre skal du være til at medregne tiden imellem destinationer/oplevelserne. En anden mulighed for at spare er at vælge en afbudsrejse allinclusive som ofte er langt billigere end en almindelig ferie.

 Hvad er dit budget?

Uanset hvilket budget du har, så kan du ofte sammensætte langtidsrejsen til at passe hertil. Selvfølgelig vil der være et minimum ligesom ved alle andre rejser, men da rejsen er lang, har du mange faktorer at påvirke for, at få budgettet til at passe.

Herudover kan det også være en god ide, at tænke over en (penge)backup, hvis du skulle komme til at stå i en situation, hvor du skal bruge ekstra penge. At have fastlagt et budget helt ned til uge- eller endda dagsniveau, kan være en rigtig god ide for at sikre, at du holder dig indenfor budgettet.

både

Hvilken sæson ønsker du at opleve?

Dette punkt kan faktisk gå hen og blive rigtig vigtigt for dig, da planlægning uden, kan være med til at give en rigtig dårlige oplevelse. F.eks. skal man være opmærksom på regnsæsonen ved f.eks. tropiske destinationer, hvor man oplever mere regn end resten af året. Det samme vil være gældende for destinationer, som har mange andre ”sæsoner” du skal være opmærksom på – f.eks. turistsæson, skisæson etc.

Ønsker du slet ikke at tænke på noget af dette, men vil du blot lade andre sammensætte din langtidsrejse, så kan du f.eks. få det hele planlagt ved et rejsebureau som f.eks. DANexplore. Læs omkring hvordan DANexplore kan hjælpe dig med langtidsrejser lige her.