Sådan rejser du sikkert i Mexico

mexico fingeraftryk(sponsoreret indhold)

Mexico er en af de lande, som du skal opleve inden du stiller træskoene, men også en af de lande, som kan være farlige at besøge. Men lad ikke dette skræmme dig, da visse forholdsregler blot skal tages. I dette blogindlæg vil vi komme med en række tips til, præcis hvordan du gør dette.

1. Den simple handling at praje en taxa kan være en sikkerhedsrisiko. Turister bør undgå at praje taxier på gaden og i stedet få hotellet eller restauranten til at arrangere afhentningen. Der er f.eks. historier omkring, at taxachaufførerne samarbejder med tyvene, og tvinger dig til den nærmeste ATM, hvor du skal hæve alle dine penge.

2. Penge bør hæves fra pengeautomater i dagstimerne og gerne i indvendige butikker og indkøbscentrer i stedet for på gaden. Maskinerne der anvendes, skal være tilknyttet de nationale banker (Banamex, Banorte, Santander, Bank of Nova Scotia, etc.). Endvidere skal du afholde dig fra, at benytte deres ”drive through”-ATM maskiner.

3. Undlad at diskutere rejseplaner, dit værelsesnummer eller andre personlige oplysninger indenfor rækkevide af fremmede. Spørge receptionen om ikke at annoncere dit værelsesnummer, men snarere skrive dette ned på et stykke papir.

4. Bed receptionen udtrykkelig om ikke, at give dit navn og værelsesnummer, hvis nogen spørger herefter. Lad dem altid ringe dig op, eller lade dem ligge en besked til dig.

5. Skal du benytte dit navn, som f.eks. ved bestilling af hotel, benyt da kun dit efternavn og første initial. Er du kvinde, så kan det være en fordel at booke dit værelse under Mr. og Mrs. xxxxx.

Lås

6. Kontroller sikkerhedsboksen på værelset for at undgå, at denne godkender standardkoder som f.eks. 0-0-0-0 (prøv f.eks. med en række almindelige kombinationer som f.eks. 1-2-3-4).

7. Brug kæden på døren og dreje/bind knude på denne, hvis der er for meget af et hul, når døren åbnes. Sørg også for, at kighullet er klart samt hvordan gangen ser ud (skulle et billede holdes herfor).

8. Opbevar en lommelygte i nærheden af din seng i tilfælde af strømafbrydelse, og hav hotellets navn og adresse i nærheden af dig. Sørg endvidere for at have nødstelefon/politi-nummeret på dig (i Mexico er det 066).

9. Hvis du drikker eller fester, bliv da hvor du er og gå ikke ud med en person, du lige har mødt. Hvis du forlader stedet sent om natten, lade nogen vide, din destination samt hvornår du vil være tilbage.

10. Udøv fornuft imens ud er i gaderne, især i områder med ingen eller få turister. Det betyder, at du skal holde en lav profil og være opmærksom på de mennesker omkring dig.