Højtiderne i udlandet

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til at de store højtider, som f.eks. juleaften, så er det ofte i disse situationer man får hjemve. Det sker ikke særlig tit at man på små rejser, kommer til f.eks. at tilbringe juleaften, nytårsaften, påske etc. i udlandet, men det hænder ofte på de lange rejser.

Snart står man overfor jule-perioden, som efter vores oplevelser, er den sværeste at komme igennem, hvis ikke man er hos familien. I Danmark er julen og juleaften, en af de højtider som ofte tilbringe sammen med familien, og som man ser frem til år efter år. Men hvordan håndtere man dette, hvis man pludselig for første gang, ikke skal holde jul med familien, fordi man tilbringer tiden i udlandet?

familie

Vi har allerede skrevet omkring vores personlige tips til, hvordan man undgår hjemve på lange rejser. Men når det kommer til højtider som f.eks. jul, som er så indprintet i vores hjerner med familie og hygge, kan man være nødstedt til, at tage endnu flere forholdsregler. Derfor har vi herunder samlet en vores bedste tider til at komme igennem højtiderne i udlandet, uden familien.

Tip 1: Tag allerede på forhånd stilling til, om du vil afholde højtiden eller ej – og hold dig til denne beslutning. Det kan for mange være ideen helt at glemme højtiden, og således undgå savnet på denne måde. Vælger du alligevel at holde højtiden i udlandet, så kan de efterfølgende tips være behjælpelige.

Tip 2: Planlæg højtiden og gennemgå det normale skema, så meget som det er muligt, for at føle at du oplever ”den samme” højtid som altid.

Tip 3: Overvej på forhånd, hvilke aspekter af højtiden som er vigtigst for dig/jer. Disse kan du således i perioden op til højtiden fokusere på for, at sikre at I kommer så tæt på disse – f.eks. maden, slikken, sangene, hyggen, gaverne etc.

lækkert

Tip 4: Overvej på forhånd at få det korrekte slik med på rejsen. Hvis man har læst med tidligere, så går jeg meget ind for, at have velkendt slik med på sin rejse. En af de perioder som vi går i møde er julen, hvor juleslikken spiller en stor rolle. Derfor skal du på forhånd have afklaret med dig selv, hvor meget dette betyder for dine juletraditioner. Se evt. denne liste over juleslik.

Tip 5: Da en række højtider betyder samvær med andre, så kan det være en ide at tjekke hvorvidt der er andre i dit område, som du evt. kan fejre jule sammen med. Er der f.eks. andre danskere, som ligesom dig, savner julen?

Tip 6: Skype, telefon og alt det andet. I f.eks. julen kan det være en god ide, at tage sig tiden til at få ringet hjem og snakket med hele familien.

Mangler der et tip på listen, så stå ikke tilbage for, at smide en kommentar herunder. Har du et personligt tip der mangler på listen, så tilføjer vi gerne dit råd til listen.