Hav styr på valutaen når du rejser

Uanset hvor meget man rejser, så kan det være svært at holde styr på de mange forskellige valuta. Det tager oftest et par dage før man har helt styr på, hvordan det nu lige er, at man regner ud hvad tingene koster. Selv når man endelig tror, man har styr på det, så kan man hurtigt få regnet forkert, og så kostede tingene måske ikke helt det, vi havde regnet med. 

Charmen ved at prutte om prisen

I rigtig mange lande skal man prutte om prisen, inden man køber noget. Særligt på markeder og i små boder hvor lokalbefolkningen sælger souvenirs, som turisterne helst skal betale overpris for.

Man kan nemt komme til at betale overpris, hvis man ikke har helt styr på valutaomregningen. Selvom de par kroner måske ikke gør den store forskel, hvis det er et engangsbeløb, så kan det alligevel hurtigt løbe op at betale overpriser, hvis man er på ferie i længere tid.

For at vide hvor mange penge, man vil give for varen, skal man selvfølgelig sørge for at have omregnet beløbet til den pågældende valuta, ellers kan man hurtigt komme til at overbyde sig selv og i værste fald fornærme sælger, så sælger ikke gider gå videre med salget. Derfor er det altid en god idé at benytte en valutaomregner, når du rejser, så er du helt sikker på at du ved, hvad tingene koster.

Digital valuta

Hvis du er udtryk ved at rejse med mange kontanter, så kan du prøve en digital valuta. I nogle lande er det nemlig muligt at betale med digital valuta på barer og restauranter.

Det kan være værd at undersøge, om du kan betale med digital valuta på restauranter og barer der, hvor du rejser hen. Så slipper du nemlig for at rejse med alt for mange kontanter på lommen. Du kan læse meget mere om digital valuta her, hvor du kan lære om, hvordan du kan bruge denne form for valuta på din rejse.

Udforsk Aarhus

14/02/2020