Feriefølelse i hverdagen

(sponsoreret indhold)

Når man har været på ferie, har man ofte en fået en madret, en vin eller en drink, som man går og længes efter, når først man er kommet hjem til Danmark og hverdagen igen. Det kan være svært at genskabe den eksakte smag herhjemme, fordi smagsindtryk ofte hænger sammen med flere ting end blot oplevelsen i munden. Man smager med alle sanser, så hvis man har siddet på en strand og lyttet til havets susen, man har haft duften af de lokale krydderier i næsen og man har kigget på de smukke omgivelser i et eksotisk land, imens man indtog måltidet, så vil oplevelsen altid blive en lidt anden, når man sidder og spiser i sin egen stue på en ganske almindelig onsdag.

Men selvom følelsen er svær at imitere, kan man sagtens gøre noget for at kopiere selve smagsoplevelsen. Mange danskere er vilde med det asiatiske køkken, men man kan hurtigt blive skuffet, hvis man køber en færdig thai-inspireret sovs i det lokale supermarked og forventer, at den sammen med lidt kylling og grøntsager kommer til at smage autentisk. Heldigvis er der hjælp at hente, så din hjemmelavede nudelret bringer dig en tur tilbage til din skønne ferie. Der findes masser af madlavningskurser, hvor man kan lære at lave thai mad fra bunden. Ofte er det en thailænder, der underviser på kurserne, så du er sikker på, at de ved, hvad de snakker om. Udover at lære at lave dejlig, smagfuld mad, er madkurser også en god måde at møde nye mennesker på og hygge sig sammen med andre, som også interesserer sig for madlavning.

Hvis du ikke har tid eller lyst til at melde dig til et kursus, er der heldigvis masser af inspiration at finde andetsteds. Der findes et hav af kogebøger, youtube-videoer og opskrifter online, som du kan gøre brug af, når du skal lære de forskellige tips og tricks fra det thailandske køkken. Et godt sted at starte er i et asiatisk supermarked, som efterhånden findes i det fleste større byer. Her kan du anskaffe dig fiskesauce, palmesukker, karrypasta, soyasauce, kokosmælk og hvad man ellers har brug for. Hvis du er heldig, er der også en medarbejder, som kan hjælpe dig lidt på rette vej.

Så når du til en anden gang tænker tilbage på det grønne græs, den krystalblå pool og det fantastiske vejr, mens du nyder din mad og drikke. Så sæt dig op for at lav din egen favorit selv i stedet for at bestille noget kedeligt take-out!