3 tips til billigere rejser

(sponsoreret indhold)

Vi giver dig her tre gode tips til hvordan du får billige rejser og hvordan du får råd til at rejse mere.

“At rejse er at leve”, sådan skrev H.C. Andersens i Mit Livs Eventyr fra 1855. Nu skriver vi 2016 og danskerne elsker at rejse mere end nogensinde. Men hvordan får vi råd og gør det billigt, når vi også skal have råd til alt det andet i livet? Her får du tre tips.

3-tips-billigere-rejser

  1. Bliv en del af “deleøkonomien”

Den såkaldte “deleøkonomi” spreder sig overalt i verden, som en steppebrand. Idéen omkring at dele noget, som man alligevel ikke bruger altid selv, er både sympatisk og økonomisk fornuftig. Da den globale finanskrise for alvor ramte i 2008, blev vi kreative og langsomt opstod nye måder at spare/tjene penge på. Fordelen for dig som gerne vil rejse (meget), er at du på den ene side eksempelvis kan bo billigere i udlandet og samtidig tjene penge på at udleje din egen lejlighed mens du er afsted. Win-win for the win!

I Danmark har vi GoMore til udlejning af privatpersoners biler, vi har Uber til billigere taxaer og vi har Airbnb til udlejning af vores hjem. Fælles for alle tre er at det er billigere end eksempelvis almindelig biludlejning, “rigtige” taxaer og hoteller. Skal det være endnu billigere, ja faktisk helt gratis at bo privat, er der også fællesskaber som NightSwapping og Couchsurfing, hvor du enten kan bo gratis eller have gæster hos dig, som bor gratis. Den ultimative deleøkonomi. Et gæt er at om 10 år, vil vi se endnu flere af denne type fællesskaber/koncepter. Brug dem, så har du råd til flere rejser.

  1. Spar i hverdagen

Også når du ikke rejser, kan du spare penge og dermed spare op til dine rejser. Det gælder om at indrette din hverdag og økonomi, så du betaler mindst muligt for de nødvendige ting, som man nu skal have for at fungere i dagens Danmark. Det er eksempelvis forsikring, bank, pension og en a-kasse. Ikke særligt sexede services, men alligevel noget du løbende betaler for og næsten ikke rigtigt kan undvære.

Til at spare i hverdagen er der også hjælp at hente hos de kreative online koncepter. Hos en lang række webtjenester kan du sammenlign priser på næsten alt hvad du har behov for at købe. Eksempelvis kan der være mange penge at spare på at skifte a-kasse og lige nøjagtigt kun betale det nødvendige. Det kan være flere tusind kroner hvert år, som du i stedet kan rejse for.

Husk også, hvis du rejser meget, at en rejseforsikring kan være utroligt brugbar. Især uden for EU, hvor du eksempelvis kan få dækket hjemtransport ved sygdom med den rigtige rejseforsikring.

  1. Find de billige rejser

De to første tips handlede om at få råd til at rejse mere, men du kan selvfølgelig også gøre en indsats for at finde de billigste rejser, når du så endelig skal afsted. Også her et internettet din bedste ven. Du kan nemlig finde et utal af tjeneste og websider, som alle gør det nemmere for at dig at finde frem til det billigste fly, det billigste hotel eller billetter til noget du vil opleve på rejsen.

Da de store sammenligningsportaler først dukkede op, var det de mest generelle rejser, som man kunne finde priser på. Især fly, hotel og afbudsrejser. Men efterhånden er der også kommet en masse gode sammenligningssider og guides inden for niche rejser. Det gælder eksempelvis VisitFootball.dk, som gør det inden for fodboldrejser, hvor du kan finde de billigste fodboldbilletter og rejser til dine favoritklubber i udlandet. Man kan også kun forudset, at der inden for en masse andre niche rejser vil komme lignende websider, som kan hjælpe dig til billigere rejser.

Bonus tips!

Et sidste bonus råd du får med, er at det faktisk kan være en idé at søge billige rejser endnu et sted. Nemlig hos de mange websites som tilbyder gavekort til oplevelsesgaver. De tilbyder nemlig ofte et stort udvalg af oplevelser til meget lave priser og som særtilbud, med et gavekort til oplevelser, vil du dermed kunne købe en rejse rigtigt billigt, så snart den kommer til salg. Rejserne hos disse udbyder, spænder også bredt lige fra weekendophold til længere rundrejser, hvorfor det kan være din genvej til drømmerejsen.